Planiranje posete arhivama u Hagu

Pristup arhivama Mehanizma

Prostorijom za istraživanje rukovodi Služba Mehanizma za arhiviranje i dokumentaciju (MARS). Pristup arhivama moguć je samo uz prethodnu najavu marshague [at] un.org (Službi Mehanizma za arhiviranje i dokumentaciju u Hagu). Molimo vas da se najavite znatno pre puta u Hag za slučaj da iz bilo kog razloga ne možemo da vam izađemo u susret. Ukoliko ste zainteresovani da posetite javne galerije sudnica, molimo vas da za uputstva pogledate internet stranicu Posjete MKSJ-u.

Radno vreme

Soba za istraživanje je otvorena od 9:00 do 12:00 časova, i od 13:00 do 16:00 časova. Zatvorena je tokom zvaničnih praznika Ujedinjenih nacija.

Kontakt informacije  

Tel: +31 70 512 8609
Email: marshague [at] un.org

Lokacija

Mehanizam je smešten u istoj zgradi kao i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslavijju preko puta zgrade kongresnog centra World Forum na adresi:

Churchillplein 1
2517 JW The Hague
The Netherlands

Mapa

Lokalni prevoz

Do Međunarodnog suda možete doći lako automobilom, biciklom, tramvajem ili autobusom.

Za informacije o javnom prevozu, molimo vas da posetite internet stranicu MKSJ-a Upute za dolazak.

Obezbeđenje

Da bi im bio omogućen pristup u zgradu, posetioci prolaze bezbednosnu proveru sličnu proveri na aerodromima. Ormarići u kojima se mogu ostaviti lične stvari dostupni su na glavnom ulazu nakon bezbednosne provere. Potrebno je da pokažete važeću ličnu ispravu s fotografijom, na primer, vozačku dozvolu ili pasoš. Nakon ulaska u zgradu, posetiocima se na recepciji izdaje privremena propusnica. Posetioci moraju ostaviti svoju ličnu ispravu kod obezbeđenja tokom trajanja posete. Osoblje Službe Mehanizma za arhiviranje i dokumentaciju nakon toga će dočekati posetioce u auli i dopratiti ih do prostorije za istraživanje.

Korisne informacije 

Međunarodni sud je pristupačan za osobe u invalidskim kolicima. Međutim, ukoliko je posetiocima potrebna dodatna pomoć, o tome treba da obaveste osoblje Službe Mehanizma za arhiviranje i dokumentaciju prilikom zakazivanja posete. Posetiocima su na raspolaganju toaleti, uključujući one za osobe u invalidskim kolicima. Aparati s hranom dostupni su u auli zgrade. Wifi je moguće koristiti u auli zgrade.