Kako do Mehanizma?

Arusha

Adresa: Haki Road, Plot No. 486 Block A, Lakilaki Area, Arumeru District, the United Republic of Tanzania

U Arushi, Mehanizam se nalazi uz put Haki, na području Lakilaki u okrugu Arumeru, oko 16 kilometara južno od grada, kada se siđe s puta za Dodomu, nekoliko kilometara od gradskog aerodroma u Arushi.

Avionom

Postoje dva aerodroma koja su relativno blizu zgrade Mehanizma: Međunarodni aerodrom Kilimandžaro i gradski aerodrom u Arushi. Međunarodni aerodrom Kilimanjaro nalazi se na oko 60 kilometara (45 minuta) od centra grada Arushe i 76 kilometara (65 minuta) od Mehanizma. Postoje redovni letovi za Amsterdam, Adis Abebu, Najrobi, Kigali, Dubai i više drugih gradova. Gradski aerodrom u Arushi nalazi se na oko 8 kilometara (sedam minuta) od Mehanizma. On ima domaće letove za Zanzibar, Dar es Salaam, Kilimandžaro i više drugih lokalnih destinacija u Ujedinjenoj Republici Tanzaniji.

Automobilom

Arusha je takođe dobro cestovno povezana s Najrobijem (koji je udaljen oko tri sata), Moshijem (oko 100 kilometara istočno) i Dar es Salaamom (oko 800 kilometara jugoistočno). Postoji i kvalitetan put koji povezuje Arushu s Dodomom (oko 500 kilometara južno), glavnim gradom Ujedinjene Republike Tanzanije.

U Arushi, može se lako doći do zgrade Mehanizma automobilom. Javni prijevoz, iako nije veoma pouzdan, dostupan je u obliku minibusa (dala dala). Međutim, ti minibusevi voze putnike do raskrsnice Dodoma–Haki, koja se nalazi na oko jedan kilometar od zgrade Mehanizma. Od tamo se mora ići pješice do zgrade Mehanizma.

Prostor za parkiranje je na raspolaganju odmah pored glavne kapije obezbjeđenja Mehanizma.


Haag

Adresa: Churchillplein 1, 2517 JW Den Haag, The Netherlands

U Haagu, Mehanizam se nalazi preko puta World Foruma, između centra grada i okruga Scheveningen. Dvije glavne željezničke stanice u Haagu – Den Haag Centraal Station (CS) i Hollands Spoor (HS) – su otprilike jednako udaljene od Mehanizma.

Od stanice Amsterdam Centraal ili aerodroma Schiphol redovno saobraćaju vozovi i do stanice Den Haag Centraal Station i do stanice Hollands Spoor. Karte su na prodaji kod perona na željezničkim stanicama i na prodajnim punktovima Nizozemskih željeznica (NS). Za ažurirani red vožnje na željeznici molimo vas da konsultujete NS website.

Javni prijevoz

Tramvaji i autobusi

- Na stanici Den Haag Hollands Spoor, ukrcajte se na tramvaj 1 (pravac Noorderstrand) i izađite na stanici “World Forum”

- Na stanici Den Haag Centraal Station, ukrcajte se na tramvaj 16 (pravac Statenkwartier) i izađite na stanici “Gemeente Museum/Museon”.

- Na stanici Den Haag Central Station, ukrcajte se na autobus 24 (pravac Kijkduin) i izađite na stanici “Gemeente Museum/Museon”.

Za najaktuelnije informacije o tramvajskim i autobuskim linijama i redu vožnje, molimo vas da konsultujete HTM website.

Automobilom

Mehanizam ne obezbjeđuje parking za posjetioce. Međutim, možete koristiti prostore za parkiranje koje nudi World Forum, kao i one na okolnom području.

Iz Amsterdama/Leidena

-  Vozite autoputom A44, pravac Centrum Den Haag/Scheveningen.
-  S autoputa A44 se prelazi na put N44, a zatim u Benoordenhoutseweg i u Zuid Hollandlaan.
- Skrenite desno kod semafora u Koningskade, odakle se prelazi u Raamweg. Nakon što prođete ispod nadvožnjaka, odmah skrenite desno.
- Slijedite zavoj na vijadukt Hubertus i nastavite pravo u Prof. B.M. Teldersweg, odakle se prelazi u Johan de Wittlaan.

Iz Rotterdama

- Slijedite autoput A13 za Den Haag.
- Na kraju Utrechtsebaana, skrenite na semaforu lijevo u Zuid Hollandlaan.
-  Skrenite desno na sljedećem semaforu u Koningskade, odakle se prelazi u Raamweg. Nakon što prođete ispod nadvožnjaka, odmah skrenite desno.
- Slijedite zavoj na vijadukt Hubertus i nastavite pravo u Prof. B.M. Teldersweg, odakle se prelazi u Johan de Wittlaan.
- Mehanizam i World Forum će biti s vaše desne strane.

Iz Utrechta

- Slijedite autoput A12 za Den Haag.
- Na kraju Utrechtsebaana, skrenite na semaforu lijevo u Zuid Hollandlaan.
- Na kraju Zuid Hollandlaana, skrenite na semaforu desno u Koningskade, odakle se prelazi u Raamweg. Nakon što prođete ispod nadvožnjaka, odmah skrenite desno.
- Slijedite zavoj na vijadukt Hubertus i nastavite pravo u Prof. B.M. Teldersweg, odakle se prelazi u Johan de Wittlaan.
- Mehanizam i World Forum će biti s vaše desne strane.