Izricanje presude Pretresnog vijeća u predmetu Tužilac protiv Jovice Stanišića i Franka Simatovića zakazano za 30. juni 2021.: Zatvoren postupak akreditacije

Mehanizam
Haag
Izricanje presude Pretresnog vijeća u predmetu Tužilac protiv Jovice Stanišića i Franka Simatovića zakazano za 30. juni 2021

Postupak akreditacije za sve zainteresovane za prisustvovanje izricanju prvostupanjske presude u predmetu Tužilac protiv Jovice Stanišića i Franka SImatovića Pretresnog vijeća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (Mehanizam) sada je zatvoren. Izricanje presude Pretresnog vijeća zakazano je za srijedu 30. juna 2021., u 15:00 sati, u sudnici Mehanizma u Haagu.

Akreditovani mediji će o statusu akreditacije i detaljima u vezi s njenim preuzimanjem biti obaviješteni putem e-maila danas.

Druge zainteresovane osobe će o statusu svojih akreditacija danas takođe biti obaviještene putem e-maila.

Pretres će, podsjećamo, biti emitovan na internet stranici Mehanizma s odgodom od 30 minuta.

Zbog ograničenja u vezi s pandemijom COVID-19 koja su na snazi u zgradi Mehanizma, raspoloživi prostor namijenjen akreditovanim predstavnicima medija ograničen je isključivo na pristup auli Mehanizma. Akreditovani predstavnici medija moći će pratiti prijenos s odgodom od 30 minuta.

Akreditovani mediji koji budu želeli snimati izricanje presude biće u mogućnosti da to učine s odgodom od 30 minuta iz aule Mehanizma i/ili preko razdijelnih kutija sa audio i video signalom dostupnih medijima izvan zgrade Mehanizma.

Molimo Vas da imate u vidu da će akreditovani predstavnici medija koji žele snimati odgođen prijenos pretresa u na raspolaganju imati ograničen broj priključaka. Novinari koji namjeravaju da se priključe na odgođeni prijenos pretresa treba da ponesu kompatibilnu opremu i BNC kabl.

Druge akreditovane osobe pretres će moći da prate uživo iz prostorija Mehanizma posebno određenih za tu svrhu.

Molimo vas da imate u vidu da će snimanje prenosa uživo biti strogo zabranjeno.

Za dodatne informacije obratite se:

Heleni Eggleston, portparolu na +31 (0) 70 512 5691 ili +31 6 11 92 37 43

Službi za odnose s javnošću na +31 (0) 70 512 5231

Informacije o postupcima Mehanizma nalaze se na web stranici Mehanizma www.irmct.org.