Mehanizam poželeo dobrodošlicu pomoćnicima sudija iz tanzanijskog pravosuđa

Mehanizam
Arusha
Zvaničnici MMKS s predstavnicima tanzanijskog pravosuđa u ogranku Mehanizma u Arushi
Zvaničnici MMKS s predstavnicima tanzanijskog pravosuđa u ogranku Mehanizma u Arushi

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (Mehanizam ili MMKS) u petak 17. marta 2017. bio je domaćin, u ogranku mehanizma u Arushi, delegaciji sudijskih pomoćnika iz pravosuđa Ujedinjene Republike Tanzanije. Ova poseta bila je deo trodnevnog programa obuke o pisanju pravnih dokumenata i pravnom istraživanju koji je organizovala nevladina organizacija JEYAX Development and Training.

Predstavnici predsednika, tužioca i sekretara Mehanizma poželeli su dobrodošlicu sudijskim pomoćnicima i upoznali delegaciju s mandatom i funkcijama Mehanizma, kao i ulogama i zaduženjima svakog od organa Mehanizma kako bi posetiocima u potpunosti predočili rad Mehanizma koji mu je poverio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ova poseta je gostima pružila priliku da postavljaju brojna pitanja i da razgovaraju o različitim temama, između ostalog i o modalitetima prosleđivanja predmeta nacionalnim pravosudnim sistemima, zaštiti svedoka i izazovima koji se javljaju u tom kontekstu, dugoročnom vođenju i očuvanju arhiva i o izvršenju kazni.

Gospođa Jemima Njeri Kariri iz organizacije JEYAX Development and Training izrazila je zahvalnost na prilici koja je delegaciji omogućila da se upozna s Mehanizmom i pohvalila je rad koji MMKS ostvaruje. Takođe je pozvala na dodatne programe razmene znanja između MMKS I drugih pravosudnih sistema kako bi se u regionu promovisalo razumevanje i primena međunarodnog krivičnog prava.

Sudijski pomoćnici su okončali posetu obilaskom novog objekta Mehanizma u Arushi.