Mediji se pozivaju na potpisivanje sporazuma između tužioca MMKS Jallowa i tužilaca iz BiH

Tužilaštvo
Haag
Map of Bosnia and Herzegovina

Predstavnici sredstava javnog informisanja pozivaju se da prisustvuju potpisivanju memoranduma o razumijevanju između tužioca MMKS-a, Hassana B. Jallowa, i tužilaca iz Bosne i Hercegovine (BiH) u utorak, 9. septembra 2014. u Sarajevu. Ovo su tehnički sporazumi o modalitetima pristupa dokaznom materijalu u Haagu. Sporazumi će biti potpisani kako bi se ozvaničili radni odnosi između MMKS-a i tužilaštava u BiH u sklopu zvanične posjete tužioca Jallowa toj državi od 9. do 11. septembra 2014.

Potpisivanje će se obaviti u Kancelariji MKSJ-a u Sarajevu, ulica Fra Anđela Zvizdovića 1, 8. sprat (zgrada UNITIC, toranj A). Sporazum će biti potpisan s Goranom Salihovićem, glavnim tužiocem BiH u 14.00 sati. U 15.00 sati, sporazumi će biti potpisani s Federalnim tužilaštvom Federacije BiH, Republičkim tužilaštvom Republike Srpske i Javnim tužilaštvom Brčko distrikta.

Predstavnici sredstava javnog informisanja koji žele da prisustvuju potpisivanju treba da pošalju  e‑mail Kancelariji MKSJ-a u Sarajevu na adresu ademagic [at] un.org ili da se jave na brojeve 033/568‑548 ili 568‑549 do ponedjeljka, 8. septembra u 17.00 sati. Novinari treba da navedu ime i prezime, naziv medijske kuće i broj lične karte. Obavještavamo vas da je broj mjesta ograničen i samo mali broj medija će biti akreditovan prema redoslijedu prijema prijava.