Izricanje presude po žalbi u predmetu Tužilac protiv Ratka Mladića zakazano za 8. juni 2021: Zatvoren postupak akreditacije

Mehanizam
Haag
Mladić Ratko
Mladić Ratko

Postupak akreditacije za sve zainteresovane za prisustvovanje izricanju Presude po žalbi u predmetu Tužilac protiv Ratka Mladića Žalbenog vijeća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (Mehanizam) sada je zatvoren. Izricanje presude Žalbenog vijeća zakazano je za utorak 8. juna 2021., u 15:00 sati, u sudnici Mehanizma u Haagu.

Akreditovani mediji će o statusu akreditacije i detaljima u vezi s njenim preuzimanjem biti obaviješteni putem e-maila danas.

Druge zainteresovane osobe će o statusu svojih akreditacija takođe do tog vremena biti obaviještene putem e-maila.

Pretres će, podsjećamo, biti emitovan na web stranici Mehanizma s odgodom od 30 minuta.

Zbog ograničenja u vezi s pandemijom COVID-19 koja su na snazi u zgradi Mehanizma, raspoloživi prostor namijenjen akreditovanim predstavnicima medija veoma je ograničen i uključuje pristup auli Mehanizma i prostoru posebno namijenjenom medijima izvan zgrade Mehanizma. Akreditovani predstavnici medija moći će pratiti prijenos s odgodom od 30 minuta.

Akreditovani mediji koji budu želeli snimati izricanje presude biće u mogućnosti da to učine iz aule Mehanizma i/ili iz prostora namijenjenog medijima izvan zgrade Mehanizma sa odgodom od 30 minuta.

Molimo Vas da imate u vidu da će akreditovani predstavnici medija koji žele snimati odgođen prijenos pretresa u na raspolaganju imati ograničen broj priključaka. Novinari koji namjeravaju da se priključe na odgođeni prijenos pretresa treba da ponesu kompatibilnu opremu i BNC kabl.

Druge akreditovane osobe pretres će moći da prate uživo iz prostorija Mehanizma posebno određenih za tu svrhu.

Molimo vas da imate u vidu da će snimanje prenosa uživo biti strogo zabranjeno.

Za dodatne informacije obratite se:

Heleni Eggleston, potparolu na +31 (70) 512 5691 ili +31 6 11 92 37 43 i na egglestonh@un.org

Službi za odnose s javnošću na +31 (70) 512 5231 i na mict-press@un.org