Udruženje supružnika iz Arushe predalo donaciju za školski bunar

Mehanizam
Arusha
Arusha Spouses’ Association makes donation for school water point

Udruženje supružnika iz Arushe (ASA) dobilo je 11. februara donaciju u iznosu od 4.040 američkih dolara namenjenu finansiranju izgradnje školskog bunara u Osnovnoj školi Sombetini u Arushi, Tanzanija. U ovoj jedinstvenoj inicijativi koji je pokrenuo Kabinet sekretara MMKS učestvovalo je osoblje MMKS. Čelni ljudi MMKS – predsednik Theodor Meron, tužilac Hassan B. Jallow i sekretar John Hocking, – koji takođe su prisustvovali ovoj ceremoniji, sa zadovoljstvom iskoristili ovu priliku da pomognu toj školi.

Sekretar MMKS John Hocking je izjavio da je ova važna inicijativa “pružila izvanrednu priliku čelnim ljudima MMKS, sudijama i zaposlenima da daju svoj doprinos lokalnoj zajednici u Arushi”.

Školski bunar u Osnovnoj školi Sombetini omogućiće besplatan pristup čistoj pijaćoj vodi, prvenstveno deci i ženama. Ova škola ima oko 1.400 učenika i 40 nastavnika i za snabdevanje vodom zavisi od gradskog vodovoda koji je često nepouzdan.

Od svog osnivanja 2004. godine, Udruženje supružnika iz Arushe podržava na stotine članova lokalne zajednice u Arushi. Konkretno, Udruženje je podržalo više projekata koji se tiču unapređenja pristupa pijaćoj vodi u Arushi i okolini tako što je identifikovalo, sagradilo i opremilo nekoliko bunara, a takođe je obezbedilo opremu za akušersko odeljenje lokalne bolnice.