Svečanim otvaranjem radova u Lakilakiju obeležen početak izgradnje novog objekta u Aruši

Mehanizam
Arusha
Sam Akorimo, službenik zadužen za Sekretarijat MMKS u Aruši i Kamalpal Singh, direktor kompanije Jandu na lokaciji budućeg objekta u Aruši
Sam Akorimo, službenik zadužen za Sekretarijat MMKS u Aruši i Kamalpal Singh, direktor kompanije Jandu na lokaciji budućeg objekta u Aruši

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) i kompanija Jandu Plumbers Ltd. danas su  svečano otvorili radove na lokaciji Lakilaki. Simbolična prva lopata ove je sedmice obeležila početak dvanaestomesečnih radova na izgradnji novog doma Mehanizma u Aruši.

Ovaj objekat će na opipljiv način predstavljati otelotvorenje nasleđa Međunarodnog krivičnog suda za Ruandu (MKSR) i čvrste rešenosti međunarodne zajednice da optužene koji su i dalje u bekstvu izvede pred lice pravde”, izjavio je sekretar MMKS, John Hocking.

Tri zgrade od kojih će se sastojati buduće sedište MMKS – sudnica, arhiva i administrativna zgrada – projektovane su tako da služe specifičnim funkcijama Mehanizma, koje uključuju okončanje preostalog pravosudnog rada, vođenje arhiva, zaštitu svedoka, nadgledanje izvršenja kazni i podršku nacionalnim pravosuđima.

Direktor kompanije Jandu, Kamalpal Singh, izjavio je: “Čast nam je što smo izabrani da ovaj arhitektonski projekat pretvorimo u stvarnost i odlučni  smo u nameri da udahnemo život zgradama koje će, nadamo se, postati simbol pravde u regionu i prepoznatljivo obeležje novog pejzaža Aruše”. Mehanizam je prva od nekoliko međunarodnih i regionalnih institucija povezanih s pravosuđem koja će se preseliti na lokaciju Lakilaki na obodu Aruše.

Mehanizam će blisko sarađivati sa izvođačima radova i arhitektonskim biroom Ridge and Partners LLP, sa sedištem u Londonu, kako bi se obezbedio blagovremen završetak radova u skladu s planom.

Za dodatne informacije posetite našu stranicu posvećenu objektu u Aruši.