Poziv medijima da prisustvuju obeležavanju 20. godišnjice MKSR u Hagu

Mehanizam
Haag
UN flag

Predstavnici sredstava javnog informisanja se pozivaju da prisustvuju obeležavanju 20. godišnjice rada Međunarodnog krivičnog suda za Ruandu (MKSR) i predstavljanju njegovog novog vebsajta koje će se održati u Hagu, u petak, 5. decembra 2014. Ova manifestacija je deo niza skupova kojima se obeležava godišnjica osnivanja tog međunarodnog suda od strane Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 8. novembra 1994.

Ovaj skup će se održati 5. decembra od 10:00 do 12:00 časova u auli Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), suda koji je u sestrinskom odnosu sa MKSR.

Obeležavanje godišnjice će uključivati i minut ćutanja u znak sećanja na žrtve, kao i obraćanja zvaničnika Međunarodnog suda i vlada. Osim toga, biće predstavljen novi vebsajt MKSR i prikazan kratak snimak, koji se nalazi na vebsajtu, koji prikazuje dramatične događaje koji su doveli do osnivanja MKSR. Time što omogućuje pristup informacijama o radu MSKR, novi vebsajt ima ključnu ulogu u očuvanju njegovog nasleđa.. 

Predstavnici sredstava javnog informisanja koji žele da prisustvuju ovom skupu treba da pošalju  e‑mail Službi za medije Međunarodnog suda na adresu press [at] icty.org do četvrtka, 4. decembra u 12:00 časova. Novinari treba da dostave svoje puno ime i prezime, naziv svoje medijske kuće i broj dokumenta za identifikaciju. Obaveštavamo vas da je prostor ograničen i da će samo mali broj medija biti akreditovan prema redosledu pristizanja prijava.