Predsednik Meron se sastao s delegacijom Državne komisije za ljudska prava Republike Koreje

Predsednik
The Hague
Predsednik Meron s predsedavajućim Državne komisije za ljudska prava Republike Koreje, Sung-ho Leeom
Predsednik Meron s predsedavajućim Državne komisije za ljudska prava Republike Koreje, Sung-ho Leeom

Predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove (“MMKS” ili “Mehanizam”), sudija Theodor Meron, u petak se sastao s delegacijom Državne komisije za ljudska prava Republike Koreje (“NHRCK”), između ostalih i s predsedavajućim Državne komisije g. Sung-ho Leeom, direktorom tima za međunarodnu saradnju Državne komisije g. Hyoung-seok Choom, kao i zamenikom direktora tima za međunarodnu saradnju g. Yun-kul Jungom. Ambasador Republike Koreje u Holandiji, nj. e. Jong-hyun Choe, i savetnik pri Ambasadi, g. Jong-sun Kang, takođe su učestvovali u sastanku. Sudija Seon‑ki Park, sudija Mehanizma iz Republike Koreje, zajedno s predsednikom Meronom poželeo je dobrodošlicu delegaciji.

Ovaj sastanak, koji je održan u ogranku Mehanizma u Hagu, predstavljao je priliku da se Državnoj komisiji za ljudska prava Republike Koreje predstavi rad Mehanizma. Prisutni su takođe razgovarali o ulozi međunarodnih sudova i drugih mehanizama za pozivanje na odgovornost u zaštiti i promovisanju ljudskih prava i o poljima moguće saradnje.

Državna komisija za ljudska prava Republike Koreje osnovana je 2001. godine s mandatom da promoviše i štiti ljudska prava u skladu s odredbama konvencija i sporazuma o ljudskim pravima čiji je Republika Koreja potpisnik.