MMKS potpisao ugovor o korišćenju zemljišta u Aruši

Mehanizam
Arusha
Sekretar MMKS g. John Hocking i Nj.E. ambasador Irene Kasyanju iz Ministarstva spoljnih poslova Tanzanije
Sekretar MMKS g. John Hocking i Nj.E. ambasador Irene Kasyanju iz Ministarstva spoljnih poslova Tanzanije

U subotu, 8. novembra, g. John Hocking, pomoćnik generalnog sekretara i sekretar Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) u ime Ujedinjenih nacija potpisao je ugovor o korišćenju zemljišta za novi objekat ogranka MMKS u Aruši.

Ovim ugovorom, koji je obavezan po zakonima Tanzanije, MMKS se odobrava korišćenje 6.5 hektara zemlje na kojoj će se nalaziti novi objekat MMKS na period od 99 godina.

Ceremonija potpisivanja, u prisustvu Nj. E. ambasadora Irene Kasyanju, direktora Odeljenja za pravne poslove Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Tanzanije, održana je u prostorijama MMKS u Aruši, neposredno nakon obeležavanja 20. godišnjice MKSR. Govoreći na ceremoniji obeležavanja godišnjice, potpredsednik Tanzanije, Nj. E. dr Mohamed Gharib Bilal, ponovio je da će zemlja domaćin "nastaviti da čini sve kako bi omogućila funkcionisanje" MMKS. Osim velikodušne donacije zemljišta, Vlada Tanzanije će takođe izgraditi put do lokacije na kojoj se gradi zgrada, kao i obezbediti komunalnu infrastrukturu, poput priključaka na vodovodnu i električnu mrežu.

Podnoseći izveštaj Petom komitetu Generalne skupštine prošlog meseca, g. Hocking je pohvalio saradnju Vlade Tanzanije i izrazio najdublju zahvalnost za njenu konkretnu posvećenost ovom projektu, od najvišeg nivoa pa na niže.

Zajedno s javnim pozivom na dostavljanje ponuda za izbor izvođača građevinskih radova 3. novembra, potpisivanje sporazuma o korišćenju zemljišta predstavlja još jedan ključni korak napred u ovom kapitalnom projektu. Predviđeno je da radovi na izgradnji započnu početkom 2015. godine, a useljenje u objekat je planirano početkom 2016. godine.

Za dodatne informacije posetite našu veb stranicu o izgradnji objekta u Aruši.